INDREJSE I USA

INDREJSE USA, VISUM, PAS, VISA WAIVER PROGRAM OG ESTA

Orlando, Florida er et fantastisk rejsemål, men har du ikke dine indrejse papirer til USA i orden risikerer du ikke at komme ombord på dit fly! Her på siden har vi samlet alt du skal vide omkring indrejse til USA.

VIGTIGT: Der er pr. 12. januar 2009 kommet nye visumregler for indrejse i USA, læs mere under “Indrejse USA”.

BEMÆRK: “De hurtige” kan slippe for gebyr i forbindelse med indrejse til USA!
Hvis du udfylder den elektroniske ESTA formular inden d. 8. september 2010 sparer du $14 pr. person, som der fra og med d. 8 september 2010 vil blive opkrævet i forbindelse med udfyldningen af ESTA formularen. USA opkræver dette gebyr for indrejse i USA for at indsamle midler til at promovere USA overfor turister. Din ESTA godkendelse gælder i 2 år, så du kan med fordel udfylde ESTA nu, hvis du planlægger en tur til USA indenfor de kommende 2 år.

Hvis vi iøvrigt kan være behjælpelige med rejsetips eller råd, er du altid velkomment til at kontakte os – du finder vores kontaktinformationer under kontakt.

Indrejse USA

Den 12. januar 2009 er der kommet nye visumregler for indrejse til USA, de amerikanske myndigheder kræver at passagerer, der ikke har visum, men som opfylder kravene til at rejse under “Visa Waiver Programmet“, skal ansøge elektronisk før de går ombord på et fly til USA.

Danske statsborgere der ønsker indrejse til USA og som kun skal opholde sig i USA op til 90 dage er omfattet af VISA Waiver Programmet. Dette gælder turister såvel som forretningsrejsende. Ønsker du i forbindelse med din indrejse til USA at opholde dig længere end 90 dage skal du ansøge om et visum. Visa udstedet af den amerikanske ambassade i København og koster 700 kroner. Bemærk, da du skal igennem et interview for at for tildelt visum, er det en god ide at ansøge i god tid inden din afrejse til USA.

Indrejse USA – ESTA formular

For at gøre din indrejse i USA lettere, har det amerikanske “Department of Homeland Security” udviklet det elektroniske system for Travel Authorization (ESTA), som er et online ansøgningssystem, der fortæller dig, hvorvidt du har brug for et visum, eller om du kan rejse under Visa Waiver Programmet (VWP).

I praksis betyder det, at din indrejse til USA under VWP kan ske, hvis du kan svare JA til 4 spørgsmål:

1. Er du borger i Andorra, Australien, Østrig, Belgien, Brunei, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Japan, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Republikken Korea, San Marino, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, eller Det Forenede Kongerige?

2. Er dit formål med indrejse i USA forretning eller turisme?

3. Er dit ophold i USA (inkl. mindre ture til Canada og/eller Mexico) på maksimalt 90 dage?

4. Er dit pas maskinlæsbar – læs nærmere under “Indrejse USA – pasregler” nedenfor

Kan du svare JA til disse spørgsmål kan du nøjes med at udfylde ESTA ansøgningen og slipper dermed for at ansøge om et visum. Myndighederne anbefaler at du udfylder ESTA formularen minimum 72 timer før afrejse. Oftest behandles ansøgningen med det samme og du får straks et online svar på din ESTA ansøgning. Det er passagerers eget ansvar, at ansøge om og fremvise en ESTA ansøgning. En godkendt ESTA ansøgning gælder i 2 år og dermed for flere indrejser til USA. Bemærk, fra d. 8 september koster det et gebyr på $14 for at udfylde ESTA formularen. De hurtige kan altså spare lidt til shopping, green fee eller entre til forlystelsesparkerne.

Ved indcheckning kontrolleres det, at du har en godkendt ESTA ansøgning via den information der aflæses elektronisk fra dit pas. Det burde ikke være nødvendigt at have et print med af din godkendte ESTA ansøgning, men vi har oplevet, at der er blevet spurgt efter den ved ankomst til USA, så vi anbefaler at have et print med i håndbagagen. I en overgangsperiode kræves det desuden, at den grønne blanket (I-94W), der uddeles ved check ind og/eller om bord på flyet, også skal udfyldes.

BEMÆRK: De fleste statsborgere i Skandinavien kan søge indrejse til USA uden visum (op til 90 dage) under Visa Waiver Programmet en forudsætning herfor, at de har et maskinlæsbart pas – alternativt skal du søge om visum.

Indrejse USA – krav til pas

Du skal have et maskinlæsbart pas, hvis du ønsker indrejse i USA. Danmark indførte maskinlæsbare pas pr. 1. marts 1997. Det betyder i praksis, at alle danske pas er maskinlæsbare, hvorfor du ikke skal have dit pas fornyet i forbindelse med rejser til USA (Husk dog at tjekke, at dit pas gyldighedsperiode ikke er udløbet.

De amerikanske myndigheder indførte pr. 26. oktober 2006 krav om, at alle pas udstedt efter denne dato skulle være biometriske. Dette blev gjort for at bekæmpe forfalskninger af pas. Dette krav medfører ikke problemer for danske statsborgere, da alle danske pas udstedt efter 1. august 2006 er biometriske. Biometriske pas indholder blandt andet chip indeholdende den information der iøvrigt fremgår af passet samt digitalt foto.

Børn skal, for at opnå indrejse i USA, have deres eget pas! Det er ikke længere nok, at børn er indskrevet i deres forældres pas – dette gælder uanset alder, nyfødt som 17 årig. Pas til børn under 2 år er gyldige i 2 år, mens pas til børn over 2 er gyldige i 5 år. Udstedelse af pas overgik fra politiet til kommunerne pr. 1. januar 2007. Du skal derfor henvende dig til din kommunes borgerservice, når du skal have nyt pas – husk leveringstiden på et nyt dansk pas kan være op til 14 dage. Læs mere om de gældende regler herunder de skærpede krav til pasfoto, priser mm.

BEMÆRK: Den amerikanske ambassade har oplyst, at der i USA ikke kan udstedes pas, uden at barnet er navngivet. Ambassaden kan på den baggrund ikke garantere, at der ikke vil opstå problemer, hvis et barn rejser til eller fra USA uden at være navngivet.

Husk at booke en bil inden afrejse

SKRIV TIL OS

Booking kalendere

Kontakt